Sublimotion

A világ legdrágább menüjében is extra szűz olívaolajat használnak.
Ha van felesleges 1600 euród, akkor már foglalhatsz is helyet az ibizai  Sublimotion étteremben, ami idén nyáron újra megnyitotta kapuit, immáron ötödik alkalommal.

A világon egyedülálló étterem a híres séf Paco Roncero vezetése alatt működik, aki nagy szerelmese az extra szűz olívaolajnak.  Különleges menüjében tökéletesen ötvözi a magas szintű gasztronómiát és a technológiai avantgárdot.

Több interjúban is nyilatkozta már, hogy minden éttermében használja a „ folyékony aranyat „ , mely több fogásában is elsődleges hozzávaló. Kedvencei közé tartozik a picual és az arbequina fajta.

Az étteremnek a Hard Rock Hotel ad otthont, ahol minden nap este egy asztalt szolgálnak ki (egy vagy két turnusban), amely 12 főből áll. Lehet az egy csoport, vagy egymást nem ismerő párok is. De olyan is előfordult már, hogy csak két fő ült a vacsoraasztalnál, persze ebben az esetben kicsit jobban a pénztárcába kell nyúlni.

És, hogy mit is kapunk ennyi pénzért? Nem csak fantasztikus ételeket különleges tálalással, hanem egy igazi gasztronómiai élményt, egy egyedülálló gasztro show műsort.

De hívhatnánk akár virtuális vidámparknak, cirkusznak, 360°-os mozinak, vagy akár kabarénak is.

Egy 25 fős személyzet  gondoskodik arról, hogy minden tökéletes legyen.

Így érik el, hogy az egyik pillanatban a New York-i Central Park-ban vagyunk, míg pár perccel később az egzotikus Bankokban találjuk magunkat. Mintha egy videójáték közepébe  csöppennénk kiélvezve annak audióvizuális élményeit egyéb különleges technikákkal fűszerezve.

Az idei szezon menüjét több híres séf közreműködésével készítették el, akik összesen 10 Michelin-csillagot tudhatnak sajátjuknak. Mint például Dani García, Diego Guerrero, Toño Pérez , David Chang és a neves cukrászmester Paco Torreblanca.

A 2018-as év különlegességeként említhetjük az olasz séfet Marco Fadiga-t, ( Maison Don Pérignon étterem), aki ételkülönlegességével az excluzív  pezsgő világába varázsolja a vendégeket.  

A menüsor végén a desszert DJ Wally Lopez kiséretében érkezik. Az este a privát teraszon folytatódik tovább mint after dinner.